SPOZNAJ GLUKOMANAN

Če se spopadaš z odvečnimi kilogrami, potem ti priporočam GLUKOMANAN. 

Zakaj?

 • Ker je potrjen s strani EFSA (Evropska agencija za varnost hrane) in dokazano vpliva na izgubo kilogramov. 
 • Pred kratkim so tudi strokovnjaki, nutricionisti na TV potrdili vpliv Glukomanana pri hujšanju in izgubi kilogramov. 
 • Ker je popolnoma varen za uživanje.
 • Ker služi kot odlična pomoč proti zaprtosti.
 • Ker ga strokovnjaki priporočajo, če imaš povišan holesterol, saj eliminira maščobo.
 • Ker je primeren za vse starosti, tudi za diabetike in obolele s celiakijo.
 • Ker je edini pravi in dokazano učinkovit pripomoček za hujšanje. 
 • Ker prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. 
 • Ker prispeva k zmanjšanju telesne teže.
 • Ker je pomagal tudi meni! 

>> Želim naročiti GLUKOMANAN! <<

V ČEM JE SKRIVNOST GLUKOMANANA

Glukomanan je skrivnost japonskih žensk za ohranjanje vitke postave in eliksir mladosti, ker odlično deluje na prebavni trakt. V japonski kulinariki se glukomanan uporablja kot sredstvo za zgoščevanje in kot želirno sredstvo, saj v stiku z vodo nabrekne in poveča volumen kar do 50-krat. Pri hujšanju zavira občutek lakote in reducira količino sladkorja in maščobe. Glukomanan je eden izmed najbolj močnih in učinkovitih naravnih sredstev za pomoč pri hujšanju in za ohranitev idealne telesne teže. 

Saša in Boris - prej in potem

Zaradi neverjetnih uspehov pri  hujšanju postaja glukomanan vedno bolj priljubljen kot prehransko dopolnilo pri najrazličnejših dietah. 

 

ŠTEVILNE ŠTUDIJE POTRJUJEJO NJEGOVO DELOVANJE NA IZGUBO TEŽE 

Z glukomananom so bile opravljene številne znanstvene študije, ki so brez izjeme pokazale izgubo telesne teže. Sprva so bile študije opravljene s posamezniki, ki so tudi zmanjšali vnos kalorij v dnevni prehrani. Kasneje pa so različne študije pokazale, da je glukomanan učinkovit tudi, če osebe v preizkusu niso spremenile svojih prehranjevalnih navad. Zakaj? 

 • Ker je želodec poln že pred obrokom, zaradi tega poješ manjšo porcijo, kot po navadi. Manjša porcija pomeni tudi manj kalorij.
 • Ker glukomanan ovira absorbcijo ogljikovih hidratov, bo krvni sladkor narasel počasneje. Zaradi tega ne bo dvigov in padcev glukoze, ki so glavni razlog za napade lakote in željo po sladki hrani takoj po glavnem obroku.
 • Glukomanan v tankem črevesju tudi ovira vsrkavanje maščob, ki so kalorijsko najbogatejše. Tudi tukaj telo absorbira manj kalorij.

Poleg tega, da pripomore k izgubi telesne teže, preprečuje nastanek srčnih bolezni in ohranja zdravje krvnožilnega sistema. Glukomanan znižuje nivo holesterola v krvi, saj zmanjšuje absorbcijo holesterola v črevesju. Sodeč po raziskavah, dodajanje tega dodatka v prehrano zmanjšuje tveganje za nastanek srčnih boleznih in sladkorno bolezen tipa 2. Zadnje čase pa se ta super vlaknina uporablja tudi za lajšanje in odpravljanje zaprtja.


1. Klinična študija Dr. Walsh

V tej študiji je sodelovalo 20 žensk s prekomerno telesno težo. Njihova telesna teža je bila 20 % nad idealno težo. Pred pričetkom študije so dobile enostavna navodila: v svoji prehrani ne smejo med trajanjem testa spreminjati ničesar. Prav tako niso smele spreminjati navad, povezanih s telesno vadbo.

Študija je trajala 8 tednov. Ženske so razdelili na dve skupini. Prva skupina je prejemala 1 gram glukomamana 3 krat dnevno, medtem ko je druga skupina jedla normalno, samo brez dodatkov glukomanana.

Rezultati po 8 tednih so bili navdušujoči. Udeleženke prve skupine, ki so prejemale glukomanan, so v 8 tednih v povprečju izgubile 2,5 kg. In to kljub temu, da so jedle in se gibale enako kot prej. Udeleženke druge skupine pa so v istem obdobju 8 tednov v povprečju pridobile 0,7 kg.


2. Klinična študija Dr. Reffo

V tej študiji je sodelovalo 31 posameznikov, ki so imeli povečano telesno težo in povišan krvni tlak. Razdelili so jih v 3 skupine. Prva skupina je bila placebo skupina (ni prejemala glukomanan). Druga skupina je prejemal 3 grame glukomanana dnevno, vendar v svoji prehrani ni spreminjala ničesar. Tretja skupina je prav tako prejemala 3 grame glukomanana dnevno, vendar so v svoji prehrani tudi omejili vnos kalorij.

Rezultati študije. Posamezniki obeh skupin, ki so prejemali glukomanan (druga in tretja skupina), so izgubili telesno težo. Udeleženci druge skupine so v 4 tednih v povprečju izgubili 1,4 kg (jemali so glukomanan brez spremenjene prehrane). Udeleženci tretje skupine pa so ob jemanju glukomanana in dieti z omejenim vnosom kalorij shujšali v povprečju za 2,4 kg v 4 tednih.

Študije so potrdile, da GLUKOMANAN:

 • Zniža skupni holesterol za 19 mg/dL (0.5 mmol/L).
 • Zniža LDL holesterol za 16 mg/dL (0.4 mmol/L).
 • Zmanjša trigliceride za 11 mg/dL (0.12 mmol/L).
 • Zniža krvni sladkor za 7.4 mg/dL (0.4 mmol/L).

V povprečju se zaradi glukomanana na zaužit obrok absorbira 30 % manj kalorij, kot običajno. Na teden povprečna oseba zaužije 21 do 28 obrokov hrane. Z jemanjem glukomanana 30 minut pred obroki se absorbira 30 % manj kalorij. To pomnoži krat 28. To je razlog, zakaj so udeleženci kliničnih študij izgubljali 2,5 kg v 8 tednih (1. študija) ali 1,4 kg v 4 tednih, ne da bi spreminjali način prehrane.

>> Želim naročiti GLUKOMANAN! <<


DELOVANJE GLUKOMANANA

 • Glukomanan v želodcu veže nase vodo. Zaradi tega poveča svojo prostornino kar za 50-krat. Ko ga vzameš 30 minut pred jedjo, ustvari občutek sitosti in polnosti želodca - še preden začneš jesti svoj obrok. Že pred obrokom bo želodec poslal možganom signal, da je poln. 
 • Glukomanan upočasni prehajanje hrane iz želodca naprej v tanko črevo. To ima večkratni vpliv na telo. Zaradi tega ostaneš dlje časa sit, saj bo hrana ostala dlje časa v želodcu. Kot drugo, prebavljena hrana v tankem črevesju počasneje prehaja v krvni obtok. To povzroča manjše skoke krvnega sladkorja in manjši odziv inzulina.
  Veliko študij je potrdilo: če vzamemo glukomanan tik pred obrokom (30 minut), le ta zmanjša odziv glukoze in inzulina skoraj za polovico. Prav inzulin je glavni krivec, da smo velikokrat takoj po obroku lačni. Glukomanan zniža glikemični indeks zaužitega živila. 
  Študije so pokazale, da je prav hrana z visokim glikemičnim indeksom tesno povezana s povečanim tveganjem srčno žilnih bolezni in diabetesom.
 • Glukomanan ovira absorbcijo maščob in ogljikovih hidratov. Glukomanan se v stiku z vodo spremeni v gel, ki se razleze po stenah črevesja. Ko enkrat hrana iz želodca preide v tanko črevo, se zaradi svoje viskoznosti kot gel razprostre po površini tankega črevesja, kjer se odvija absorbcija (vsrkavanje) hranil v krvni obtok. Glukomanan absorbira maščobo iz hrane, ki tako namesto, da bi preko stene tankega črevesja prešla v krvni obtok, samo potuje skozi črevesje. Glukomanan jo elegantno “pospremi ven” iz telesa.
 • Glukomanan  torej ovira vsrkavanje maščob in glukoze – rezultat je kar nekaj ugodnih vplivov na telo:
  • ščasoma se začnejo nižati vrednosti slabega LDL holesterola v krvi in hkrati viša dobri HDL holesterol;
  • telo zaradi oviranja vsrkavanja absorbira manj kalorij iz zaužite hrane;
  • ni več nihanja krvnega sladkorja, ki ga ponavadi povzroči hrana z visokim glikemičnim indeksom. Zaradi tega tudi dalj časa po obroku ne občutiš lakote. 

Če spremeniš prehranjevalne navade, pa bo učinek ŠE VEČJI IN HITREJŠI! 

Da je to dieta, ki se jo z lahkoto držiš celo življenje, sta ugotovili tudi Sara (levo) in Nataša (desno).

Nataša in Sara prej - potem

Sara vsem, ki so se tako kot ona spopadali z odvečnimi kilogrami, svetuje:

 • Jej sveže sadje in zelenjavo večkrat dnevno. Tako dobiš sveža hranila, polna vitaminov, mineralov in encimov. Sveže sadje in zelenjava že vsebujeta polovico prebavnih encimov, ki so potrebni za prebavo. Tako razbremeniš tvoj prebavni sistem.
 • Tvoj izbor hrane naj temelji na nepredelani in sveži, polnovredni hrani. Izbiraj polnozrnata živila. Nekaj primerov: rjav riž, polnozrnati špageti, ovsena kaša namesto belega kruha (polbeli kruh tudi ni polnozrnato živilo), sveža zelenjava. Omeji uživanje škrobnate hrane, kot so krompir, bel kruh, bele testenine in bel riž.
 • Vadi zmernost pri velikosti porcij. Kadar koli je to mogoče, naj bodo prigrizki med obroki sestavljeni iz sadje in zelenjave.
 • Ko urediš prehrano, začni telovaditi, da začneš pridobivati mišično maso (kilogrami bodo sicer šli gor, ampak na račun mišic, saj so mišice težje od maščobe). Gibaj se čimveč - kadar le utegneš. Uporabljaj stopnice namesto dvigala, pojdi peš z otroci do vrtca ali šole, ...
 • Poleg urejene prehrane jemlji še Glukomanan in rezultati bodo kmalu vidni.
 • Ko dosežeš svojo idealno težo, oziroma ko se v svojem telesu dobro počutiš, lahko prenehaš jemati Glukomanan. Če želiš obdržati svojo idealno telesno težo, vzami Glukomanan pred obilnejšim obrokom (ob rojstnodnevnih zabavah, druženju s prijatelji ...). 

Kot sem ti obljubila, ti ponujam še 30 % popust ob nakupu kateregakoli prehranskega dopolnila!

Uporabi kodo: PrehDopL30

 

Preberi si več o tem prehranskem dopolnilu:

 >> TUKAJ <<