JEDILNIK


NEKAJ POMEMBNIH INFORMACIJ

Priprava jedi: jedi pripravljaš s kuhanjem, dušenjem v lastnem soku, praženjem in pečenjem. Hrano zmerno soliš z jodirano (kuhinjsko) soljo, ker le tako pokriješ potrebe organizma po jodu. Pri pripravi jedi uporabljaš domače dišavnice (peteršilj, drobnjak, timijan, bazilika). Če se prehranjuješ izven doma, moraš zaradi večje uporabe maščobe pri sami pripravi in velikosti porcij računati z večjo kalorično vrednostjo pripravljenih obrokov. V tem primeru svetujem oceno velikosti porcije in npr. samo polovico ponujenega.

 

Bistvo vsega je sprememba mišljenja - najesti se do konca, da ti je že slabo, je NAPAKA!

 

Ravno zato so pomembni ti vmesni obroki, saj tudi če ješ manj, čez dan nisi lačen, ker ješ večkrat dnevno. Prednost je tudi v tem, da ne zapacaš želodca do konca, ampak le potešiš potrebi po energijski vrednosti. 

Ne pozabi: HUJŠANJE SE ZAČNE V KUHINJI!

Tukaj imam zate težko pričakovane jedilnike:

JEDILNIK 1KLIKNI TU

JEDILNIK 2:  KLIKNI TU

PRIMER JEDILNIKA 3: KLIKNI TU

 jedilnik

S temi jedilniki se lažje navadiš na več manjših obrokov na dan, ki ima ogrooooomno prednosti. A pozor, to so primeri jedilnikov, ki temeljijo na zmanjšanem vnosu kalorij. Potem pa eksperimentiraj, ne dovoli, da bodo obroki enolični, tako veliko zdravih živil je okusnih ...

Če kakšno stvar iz jedilnika ne ješ, jo preprosto zamenjaj. Treba se je držati tudi količine - ZMERNOST JE VSE!

In ne čakaj na tisti večni PONEDELJEK, da začneš! ZAČNI ŽE DANES!