Koencim Q10 – naj vaša energija znova zasije!

Zakaj je koencim Q10 dober zame?
  • Je močan antioksidant, ki ščiti telo pred zunanjimi dejavniki,
  • je ključen za pravilno tvorbo energije v telesu,
  • je telesu lastna snov, a je mnogim primanjkuje.

Koencim Q10 o katerem se vse več govori!

Sodeluje pri tvorbi energije v celicah
V celice neprestano vstopa raztopina hrane, ki smo jo zaužili in ki se v številnih biokemijskih reakcijah ravno s pomočjo koencima Q10 pretvarja v energijo, le-to pa telo izkoristi za presnovne procese in mišično delo. S procesom, ki ga uravnava koencim Q10, se ustvari kar 95 odstotkov telesne energije.

Ugodni učinki pri srčno-žilnih boleznih
Rezultati obsežnih raziskav v zadnjih letih so dokazali zmanjšano skupno umrljivost in umrljivost zaradi srčno-žilnih zapletov pri srčnih bolnikih, ki so dolgoročno uživali koencim Q10.

10,90 €

Ugodni učinki pri nevrodegenerativnih boleznih
Nevrodegenerativna bolezen je bolezen živčevja (osrednjega ali obkrajnega), ki povzroči degeneracijo in odmiranje živčnih celic; sama bolezen lahko traja več časa, predno se pojavijo simptomi.

Pomembno vpliva na strukturo kože
Rezultati raziskave v kateri je sodelovalo 33 žensk so pokazali, da lahko daljše uživanje koencima Q10 pripomore k boljši gladkosti in čvrstosti kože, zmanjšani prostornini gub ter posledično mladostnejšemu videzu kože.
Laboratorijski testi so tudi potrdili, da koencim Q10 zavira razgradnjo glavnega strukturnega proteina v koži – kolagena in tudi tako upočasnjuje staranje kože.

Deluje tudi kot antioksidant
Varuje naše telo pred prostimi radikali, ki nastajajo v celicah med pretvorbo hrane v celično energijo, pa tudi zaradi onesnaženega življenjskega okolja in izpostavljenosti soncu oziroma ultravijoličnim (UV) žarkom. 
 

Zakaj je koencim Q10 pomemben?

Koencim Q10 – naj vaša energija znova zasije!

Koencim Q10 je najbolj pomemben pri dveh procesih v človeškem telesu:

  • procesu nastajanja energije in
  • antioksidativni zaščiti telesa pred škodljivimi prostimi radikali.

Energija je ključnega pomena za normalno delovanje človeškega organizma, zato lahko pomanjkanje koencima Q10 vodi do utrujenosti in zmanjšane zmogljivostiKoencim Q10 skrbi ravno za pretvorbo hranil v energijo, ki jo telo izkoristi za pravilno delovanje procesov v telesu in mišično delo. Če vašemu telesu primanjkuje koencima Q10, telo težje proizvede dovolj energije za normalno delovanje, zato ste lahko pogosto utrujeni in zaspani.

Prosti radikali so nevarne reaktivne snovi, ki neprestano napadajo in poškodujejo genetski material, beljakovine, maščobe in druge pomembne molekule v naših celicah in so eden izmed glavnih vzrokov staranja ter številnih bolezni.  Zato jih je potrebno iz telesa pravočasno odstraniti, za kar poskrbijo antioksidanti. Prostih radikalov v telesu je največ ravno na mestih, kjer se hranilne snovi v celici pretvarjajo v energijo, zato je koencim Q10 na pravem mestu in nujen za njihovo nevtraliziranje. Učinkovita borba s prostimi radikali pa krepi tudi imunski sistem.

Največ koencima Q10 najdemo v listnati zelenjavi temno zelene barve, kot sta špinača in brokoli, nekaj ga je tudi v oreščkih, mesu in ribah. V manjših količinah je prisoten skoraj v vseh živilih.

Želim si več energije in boljši imunski sistem!

Naj vaša energija znova zasije!

Koencim Q10 – naj vaša energija znova zasije!

Če vaše telo ne dobi dovolj koencima Q10 iz hrane, ga lahko zaužijete v obliki prehranskega dopolnila in tako užijete njegove številne prednosti:

  • zaužite hranilne snovi se bodo bolj učinkovito pretvarjale v celično energijo,
  • vaše telo se bo lažje borilo proti prostim radikalom, ki neprestano napadajo in poškodujejo genetski material, beljakovine, maščobe in so eden izmed glavnih vzrokov staranja ter številnih bolezni,
  • premagali boste utrujenost in se znova počutili polni energije,
  • imeli boste bolj odporen imunski sistem,
  • končno boste napolnili svoje prazne baterije!
Želim si več energije in boljši imunski sistem!

Koencim Q10 30 mg, prehransko dopolnilo

Koencim Q10 – naj vaša energija znova zasije!

60 mehkih kapsul, neto: 18 g

Sestavine: koencim Q10, sončnično olje, gliceril monostearat, sojin lecitin, želatina, glicerin, barvilo rdeči oksid.

Ne vsebuje laktoze, glutena in umetnih sladil.

Sestava: 1 kapsula: koencim Q10 30 mg

UPORABA IN ODMERJANJE: Priporočamo eno mehko kapsulo na dan, najbolje med glavnim obrokom. Kapsulo pogoltnite celo z enim kozarcem (250 mL) navadne vode.

Povprečna hranilna vrednost:

 

na 1 kapsulo

na 100 g

Maščobe

360 mg

59,94 g

Proteini

120 mg

20,53 g

Ogljikovi hidrati

60 mg

9,44 g

Energijska vrednost

16,55 kJ

(3,96 kcal)

2756,21 kJ

(659,38 kcal)


OPOZORILA: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Ne uporabite, če je pečat pod pokrovom poškodovan. Prehransko dopolnilo shranjujte pri temperaturi 25 °C na mestu, ki je zaščiteno pred vlago in svetlobo. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Želim si več energije in boljši imunski sistem!
Ocene

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Koencim Q10 – naj vaša energija znova zasije!

Kako si ocenil ta artikel? *

 
1 1 točka
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Ocena